Renata Krutská: 12 let ve firmě? Teprve se rozjíždím

Dělat jednu práci 12 let ve stejné firmě a nevyhořet? Mnohým se to zdá jako nemožné, ale Renata Krutská, konzultantka a obchodnice z Performie, říká, že je teprve v první třetině. Historicky nejlepší obchodnice české Performie, která už pomohla stovkám šéfů vybudovat skvělý tým, prozradila v rozhovoru s Barborou Hartmannovou, jak si dokáže každý den dobíjet baterky, co je tím kouzlem, díky kterému může stále dělat i rutinní práci s chutí a jak se člověk může v práci zlepšit tak, aby mohl inspirovat kolegy po celém světě.

OCENĚNÍ: EP Firemní podcast roku 2024 – 2. místo v kategorii Dlouhodobý přínos.



“Často pozoruji, že je šéf až příliš empatický. Má silně rozvinuté sociální cítění. Je to fajn mít šéfa se srdcem na dlani, ale narážím na to opravdu často, že takový šéf má pak soucit s lidmi, kteří neodvádí dobrou práci. Dokáže se jich zastat a neudělá tu správnou akci: toho člověka srovnat, nebo se s ním i třeba rozloučit. Pokud takové problémy trvají, tak zasahují do týmu lidí a komplikuje to práci a efektivitu.”
Renata Krutská, konzultantka z Performie

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište nám na marketing@performia.cz

Chcete vědět, jak mít tým plný šikovných zaměstnanců?


Pak vás bude zajímat seminář Jak vytvořit a udržet skvělý tým.


Gabriela Mrkvicová: Když se člověk něčeho bojí, měl by to hlavně zkusit


Podle čeho má člověk poznat, na co má talent? Je schopnost komunikovat s kýmkoli a kdykoli vrozená? Jaký je fígl pro ty, komu navazování vztahů a komunikace celkově tolik nejde? A proč je v dnešní době vůbec zapotřebí propojovat se s ostatními? O tom si Barbora Hartmannová povídala s Gabrielou Mrkvicovou.

celý článek

O lidech: Jak mluvit o nepříjemných věcech


Proč je vlastně špatně, když kolegovi neřeknu přímo, že se mi něco nelíbí, ale řeknu to někomu jinému? Proč by schopnost dobré komunikace i v nepříjemných situacích měl mít manažer, který vede lidi? A jak zní tři body návodu, jak se na nepohodlné rozhovory připravit?

celý článek

Svatava Kovářová: Chcete mít úspěšné dítě? Dejte mu co nejvíce zážitků a zapojte ho


Kam se ztrácí motivace dětí chodit do školy? Jak se pozná opravdu dobrá škola? Proč dvojky z chování ničemu nepomůžou a jak by se problémy měly řešit ve škole i v pracovním týmu? O tom mluvila Lucie Spáčilová se Svatavou Kovářovou ze škol BASIC.

celý článek

O lidech: 7 kroků, jak zlepšit svou kariéru a být na svou práci hrdý


Proč kariéra nemusí nutně tkvět ve šplhání po žebříčku do čím dál vyšších pozic a proč bychom ji měli chtít zlepšovat? Co když je pro nás práce jen prostředkem pro to, jak po práci žít? Odpovědi na tyto otázky a navíc 7 kroků k tomu, jak být na svou práci hrdý/á, najdete v tomto díle podcastu.

celý článek