O lidech: 5 tipů, jak najmout dobré lidi, i když na to nemám budget ani čas

Co mám dělat, když zoufale potřebuji posilu do týmu, ale nemám ani čas se tomu věnovat, ani peníze na inzerci či externí firmu a ani si tak úplně nejsem jistý, jestli toho člověka dokážu zaplatit? Když jsme malá firma, jakou šanci mám přilákat někoho šikovného i přes benefity, které nabízí ostatní? A je vůbec vhodná doba se do výběru pouštět? Jak to zvládnout, i když to na začátku nevidíte příliš růžově? O tom si Barbora Hartmannová povídala s Lucií Spáčilovou.

OCENĚNÍ: EP Firemní podcast roku 2024 – 2. místo v kategorii Dlouhodobý přínos



„Doporučila bych se nedívat a nesrovnávat se s velkými, již zavedenými, firmami a korporáty nabízejícími řadu bonusů a benefitů. I to, že firma začíná a nachází se trochu v bojových podmínkách, je pro spoustu lidí lákavé. Existuje řada lidí, kteří milují výzvy, rádi jdou trochu do neznáma a naučí se tak mnoho nového. Takovou příležitost jinde než u firem začínajících s expanzí nenajdou.”
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu podcastu?

Máte nějaký nápad na další téma? Napište přímo Báře na hartmannova@performia.cz

A nezapomeňte nás sledovat na sociálních sítích a v podcastových aplikacích!

Chcete mít jistotu, že dokážete opravdu poznat ty nejlepší?


Pak vás bude zajímat klíčový seminář Jak vytvořit a udržet skvělý tým.


O lidech: Proč šéfové omlouvají své lidi, i když za to evidentně nestojí


Zažili jste někdy situaci, kdy váš kolega lhal, neplnil sliby, nebo si až příliš prodlužoval pauzy na oběd a jeho nadřízený s tím i přesto nic neudělal, a ještě ho omlouval? Barbora Hartmannová a Lucie Spáčilová v tomto díle podcastu mluvily o tom, proč se to vlastně děje a kam až omlouvání prohřešků může vést.

celý článek

Karel Dytrych: Neustálé zefektivňování je krysí závod, bez něj se ale tým neobejde


Karel Dytrych odpovídal na otázky: Proč bychom se vlastně měli pořád zefektivňovat? Jak je možné, že i přesto, že máme spousty nástrojů, co nám šetří čas, stále nemáme čas na pravidelný sport, spánek nebo koníčky? Jak přesvědčit i zaryté milovníky rutiny, aby začali používat nový nástroj k práci? A co dává víc zabrat? Dvě firmy, nebo dvě děti?

celý článek

Ivana Drábková: Bezpečné prostředí ve firmě může někdy znamenat i vyhazov společníka


Ivana Drábková léta jako krizová manažerka pomáhala šéfům a personalistům vytvořit v jejich firmě bezpečné a produktivní prostředí. Dnes své zkušenosti, které byly někdy opravdu drsné, využívá ve společnosti Performia jako konzultantka pro firmy na Severní Moravě. Barbora Hartmannová si s ní povídala o tom, jaké nejtěžší situace ve firmách řešila, co je podle ní největší „Achillovou patou“ šéfů českých firem a jak s nimi vytváří spravedlivé prostředí pro práci, díky kterému si šéfové nenosí starosti se zaměstnanci domů.

celý článek

O lidech: Problémoví zaměstnanci: Kdy to stojí za námahu a kdy je čas se rozloučit?


Představte si člověka, který chvíli skvěle pracuje, ale pak má najednou období, kdy se mu nic nedaří, dělá chyby, zapomíná. Střídají se chvíle, kdy ho chválíte, a chvíle, kdy ho spíše křísíte. Čím to vlastně je a jak se takový člověk liší od někoho, komu stačí se jen dovzdělat? Jak poznat opravdu problémového zaměstnance?

celý článek