O lidech: Jak mluvit o nepříjemných věcech

Proč je vlastně špatně, když kolegovi neřeknu přímo, že se mi něco nelíbí, ale řeknu to někomu jinému? Proč by schopnost dobré komunikace i v nepříjemných situacích měl mít manažer, který vede lidi? A jak zní tři body návodu, jak se na nepohodlné rozhovory připravit a jak je co nejlépe zvládnout? O tom si Barbora Hartmannová povídala s Lucií Spáčilovou.

OCENĚNÍ: EP Firemní podcast roku 2024 – 2. místo v kategorii Dlouhodobý přínos



“Důležitým bodem při řešení nepříjemných situací je schopnost být připraven převzít zodpovědnost za to, co se stane. Tím, že se mi něco nelíbí a že to u druhého člověka označím, se ho může dotknout, může vyvolat nějakou emoční reakci. A jak všichni dobře víme, často se to stane. Uvědomme si, že je to situace, kterou jsme dobrovolně otevřeli. Udělali jsme to proto, aby se pročistila. Ale musíme tím projít, neutíkat a vykomunikovat to.”
Lucie Spáčilová

Chcete vědět o každém novém dílu rozhovorů?

Sledujte nás na sociálních sítích a v podcastových aplikacích.
Máte nějaký nápad na další téma? Napište přímo Báře na hartmannova@performia.cz

Chcete lépe rozumět sami sobě a díky tomu i svému okolí?


Pak vás bude zajímat seminář Poznej svůj skutečný potenciál.


Gabriela Mrkvicová: Když se člověk něčeho bojí, měl by to hlavně zkusit


Podle čeho má člověk poznat, na co má talent? Je schopnost komunikovat s kýmkoli a kdykoli vrozená? Jaký je fígl pro ty, komu navazování vztahů a komunikace celkově tolik nejde? A proč je v dnešní době vůbec zapotřebí propojovat se s ostatními? O tom si Barbora Hartmannová povídala s Gabrielou Mrkvicovou.

celý článek

Renata Krutská: 12 let ve firmě? Teprve se rozjíždím


Dělat jednu práci 12 let ve stejné firmě a nevyhořet? Mnohým se to zdá jako nemožné, ale Renata Krutská, konzultantka a obchodnice z Performie, říká, že je teprve v první třetině.

celý článek

Svatava Kovářová: Chcete mít úspěšné dítě? Dejte mu co nejvíce zážitků a zapojte ho


Kam se ztrácí motivace dětí chodit do školy? Jak se pozná opravdu dobrá škola? Proč dvojky z chování ničemu nepomůžou a jak by se problémy měly řešit ve škole i v pracovním týmu? O tom mluvila Lucie Spáčilová se Svatavou Kovářovou ze škol BASIC.

celý článek

O lidech: 7 kroků, jak zlepšit svou kariéru a být na svou práci hrdý


Proč kariéra nemusí nutně tkvět ve šplhání po žebříčku do čím dál vyšších pozic a proč bychom ji měli chtít zlepšovat? Co když je pro nás práce jen prostředkem pro to, jak po práci žít? Odpovědi na tyto otázky a navíc 7 kroků k tomu, jak být na svou práci hrdý/á, najdete v tomto díle podcastu.

celý článek