Co se děje v Performii 6-2024

Co se u nás údálo na jaře roku 2024? Co nového pro vás chystáme a co jsme pro vás napsali a natočili? Jaké jsou novinky a zajímavosti ve světě personalistů a manažerů? O tom se dočtete právě v tomto přehledu.


Konference Performia 2024 byla rekordní a oslavná

22. a 23. května se v Praze odehrála konference Performia s rekordními 172 účastníky (a to nepočítáme 23 členů týmu Performia).

Vystoupily 4 trenérky z řad Performie, 5 hostů z praxe našich klientů, jeden odborník se připojil online a nechyběl ani zahraniční host, zakladatel Performia International Marten Runow. Nově jsme zažili i talkshow, která rozhodně nebyla nudná. Navíc česká Performia oslavila 20 let své existence, takže o zábavu bylo postaráno.

Na fotografie z akce a krátký report se můžete podívat tady.

Krásné shrnutí témat a atmosféry pak najdete v příspěvku Zdeňky Škochové na LinkedInu.


Vylepšené Dobrodružství personalistiky je v tiskárně!

Nové číslo časopisu Dobrodružství personalistiky je právě v tiskárně a my netrpělivě čekáme, jak se čtenářům bude líbit jeho nová podoba.

Tentokrát jde o téma, se kterým se setkal téměř každý. A rozhodně stojí za přečtení, protože je mimo jiné plné reálných, silných příběhů z firem. Nebojte, všechny nakonec dopadly dobře.

Časopis chodí našim aktivním klientům do schránky zdarma. Pokud mezi ně ještě nepatříte, můžete si objednat třeba jen toto číslo.


Podcast O lidech oslavil stovku a vyhrál ocenění

Koncem března 2024 oslavil náš podcast O lidech 100. díl a naše Barbora Hartmannová a Lucie Spáčilová vesele pokračují v točení dalších dílů.

Spolu se stým dílem jsme slavili ještě jednou, protože jsme v soutěži Firemní podcast roku získali 2. místo v kategorii Dlouhodobý přínos.

Jsme rádi, že se podcast líbí! Chystáme se určitě dále vylepšovat a pravidelně přidávat témata i hosty.


Co hýbe světem personalistů a managementu?

Pravidelně pro vás zkoumáme hluboké vody internetu, aychom vám mohli přetlumočit, jaká témata jsou ve světě personalistiky a managementu právě aktuální. Tady jsou ty nejzajímavější aktuality:

Udržte si lidskost, vaši lidé vám poděkují

Na blogu britské společnosti Shiftbase, která vyvinula svůj vlastní software pro efektivitu práce, jsme narazili na článek „Trendy v HR pro rok 2024, které by měl znát každý manažer“. Patří sem třeba HR, které zajímají klimatické změny, nebo leadership zaměřený na otevřenou komunikaci. Co nás ale zaujalo nejvíce, je 6. bod: „Zůstaňme lidmi i v době vývoje inteligentních technologií“.  Mluví o tom, že i v době rostoucího využívání technologií je důležité udržet osobní přístup. My v Performii to víme a stejně tak to vědí naši klienti. Rádi slyšíme, že je udržení lidskosti v HR tématem i mimo naši sociální bublinu.

Článek toho nabízí ještě mnohem víc. V angličtině či v němčině si jej přečtete tady.

Jak to vidíme my: Možná už se opakujeme, ale je to zkrátka o lidech. Buďte s nimi v komunikaci, podporujte interakce mezi jednotlivými odděleními a naslouchejte jim. Takový přístup se vám vyplatí nejen v náboru, ale i v budování celkové firemní kultury a interního PR.

Chcete se stát expertem na budování skvělého týmu, se kterým je radost pracovat? Pak si nenechte ujít náš klíčový seminář Jak vytvořit a udržet skvělý tým.

Od work-life balance k work-life fit?

Zatímco work-life balance nás v rámci prevence vyhoření vedl k preciznímu dělení času mezi práci a rodinu, work-life fit přichází s flexibilnějším a individuálnějším řešením. Ve zkratce jde o to nechat každého, ať si svůj čas dělí podle sebe. Co si o tom myslíte vy? Jak by to podle vás mělo správně být? Napište nám to na marketing@performia.cz

Článek společnosti Alcor se tomuto tématu věnuje ještě mnohem podrobněji. V angličtině si jej přečtete tady.

Jak to vidíme my:My i naši klienti jsme spíše příznivci sledování skutečných výsledků práce než na minutu přesného docházkového listu. Pokud to jeho náplň práce umožňuje a váš člověk má za sebou opravdu dobré výsledky, nechte ho, aby si svůj čas upravil tak, aby mu to vyhovovalo. Pokud ale není schopen pracovat samostatně a výsledky zatím pokulhávají, nechte vše v jasných pravidlech.

Nahradí umělá inteligence personalisty?

Umělá inteligence je všude. Není divu, že se její využití začíná skloňovat už i na poli HR. Je to ale vůbec možné? Společnost Kienbaum v dubnu prováděla průzkum o využívání AI (umělé inteligence) v HR zahrnující 92 českých společností z různých odvětví. Podrobněji ho rozebírá časopis HR Forum v jednom ze svých článků. Z průzkumu vyplývá, že AI je nejvíce využívaná v náborech, zaměstnaneckých průzkumech, ale také ve školení. Zástupci Kienbaum však upozorňují i na to, že AI nemůže nikdy zcela nahradit lidský faktor. Co vy na to? Podělte se s námi o názor. Napište nám na marketing@performia.cz

Použijte náš U-test a mějte jasno, jaké slabé a silné stránky mají vaši lidé. Díky tomu vám pak bude jasné, v čem mohou být užiteční a kde třeba využít někoho jiného nebo třeba uvažovat o umělé inteligenci či automatizaci.


Chcete být stále v obraze a vědět, co pro vás chystáme nového?
Sledujte nás na sociálních sítích:


Jaké akce pro vás chystáme v létě a na podzim?

Druhá polovina roku je zase nabitá. Tady je malý výběr toho, na co se můžete těšit. Aktuální termíny všech akcí najdete tady.

WEBINÁŘ ZDARMA

Jak poznat skutečný potenciál člověka už na pohovoru? O tom bude v červenci na webináři mluvit Lucie Spáčilová.

Letní seminářování

Bez těchto seminářů pro vás bude kvalitní nábor náročnou disciplínou. Vrhněte se do studia už během léta. Odměna vás nemine!

Komunikační soustředění

Děsí vás dlouhé neefektivní pohovory, po nichž jste spíše zmatení, než rozhodnutí o výsledku? Pak je toto pro vás.


Co jsme pro vás napsali a natočili?

Kromě nového časopisu jsme připravili několik článků na náš blog. To, na co vás ale chceme upozornit, jsou články s našimi top klienty v časopise TRADE NEWS. Už vyšly tři a jeden je právě ve výrobě:

A samozřejmě jsme v poslední době vydali další díly podcastu O lidech. Viděli jste už všechny, které by se vám mohli hodit do práce nebo i osobního života? Co třeba tyhle?


Přidejte se k VIP klientům, kteří se pravidelně setkávají

Už určitě víte, že máme skupinu aktuálně 122 firem, které mají neomezenou licenci k našim online nástrojům a kompletní know-how, díky kterému vědí, jak vybudovat skvělý tým.

Být její součástí rozhodně není jen o licecni k systému. Přesvědčte se sami v nových videích z VIP brunchů...

Chcete být odborníky na budování úspěšných týmů?

A ještě nedostáváte do e-mailu pravidelné tipy z praxe?


Historický první Nebuď HRrr brunch je úspěšně za námi. Jaký byl?


Historicky první Nebuď HRrr brunch s Hankou Slačálkovou proběhl v úterý 11. června a byl naprosto skvělý. Setkání komunity, která se vytvořila kolem našich krátkých videí, přilákalo 19 účastníků. Celé dopoledne bylo naplněno inspirací, živou debatou nad příběhy z praxe, skvělým občerstvením a vynikající kávou.

celý článek

Konference 2024 je za námi


Největší akce roku 2024 je za námi. Konference na téma Vybudujte vítezný tým hostila více než 180 účastníků. Proběhla i oslava 20. výročí Performie v České Republice.

celý článek

Co se děje v Performii 3-2024


Co se v Performii událo na začátku roku 2024? A co aktuálně hýbe světem managementu a personalistů? To se dozvíte v tomto shrnutí.

celý článek

V Brně se konal den otevřených dvěří. Jak probíhal?


V pátek 26. ledna naše nové kanceláře v Brně v rámci dne otevřených dveří přivítaly mnoho návštěvníků. Zvaný byl každý, a tak není divu, že bylo na pobočce rušno, veselo a celý den se nesl ve znamená dobré nálady a voňavé kávy doplněné krásným a chutným občerstvením.

celý článek